PernilleSogaard.com

Tilmeld dig nyhedsbrevet

...og få mine 6 bedste tips til, hvordan du tænker ud-af-boksen

Nyheder og updates


”Just do it”. Sportsgiganten Nike har gjort disse tre simple ord til den bærende del af et ekstremt stærkt brand. Og egentligt er det jo pure enkelt. Det eneste, du skal, er at gøre det, du sætter dig for.


Just do it - handling nu!

”Just do it”. Sportsgiganten Nike har gjort disse tre simple ord til den bærende del af et ekstremt stærkt brand. Og egentligt er det jo pure enkelt. Det eneste, du skal, er at gøre det, du sætter dig for. Gå fra at planlægge og tale om tingene til at udføre og implementere det i din hverdag. Hey, hvor svært kan det være?

Men hvis det er så enkelt, hvorfor er der så så få mennesker, der rent faktisk er rigtigt gode til det? I stedet er de fleste af os verdensmestre i overspringshandlinger – især når det handler om de ikke så attraktive opgaver – både på jobbet og privat (var der nogen, der nævnte ”rengøring”?). Men det sker sjovt nok også, når vi står overfor spændende nye projekter. For hvem af os kan sige os fri fra at have prøvet at have fede idéer, fantastiske tanker og fristende muligheder liggende lige foran fødderne og så alligevel ikke fået gjort noget ved det?

”Tiden” får næsten altid skylden for vores manglende handlinger, men vi ved jo godt inderst inde, at det ikke helt holder. Her er et par fif til, hvordan du knuser overspringshandlingerne og får rykket på dine vigtige opgaver.

Skab brændende platforme

Personligt virker det for mig, at skabe brændende platforme under mig selv. Det kan fx være at lægge ”deadline-fælder”, der involverer andre mennesker og dermed sikrer, at jeg får rykket og gjort noget ved tingene. I virkeligheden drejer det sig bare om, at min frygt for at ”falde igennem” ved fx at komme uforberedt til et planlægningsmøde (som jeg selv har indkaldt til) er større end ulysten til at lave opgaven! Men det virker!

N.B. Brændende platforme virker bedst for personer, der arbejder godt under pres!

Find din motivation

Motivation er det brændstof, der får os til at handle og gøre noget ved tingene. Det er den energi, der skal bære processen fra start til slut. Hvis du har et ”projekt” i skuffen, som du gerne vi rykke på, så brug nogle minutter på at tænke over HVORFOR det er vigtigt at gennemføre? Hvad vil det gi dig at gøre det? Hvad vil det betyde for virksomheden? Hvordan vil du have det, når du har nået det, du vil? Har det betydning for andre mennesker – hvem og hvordan? Tænk også over konsekvenserne hvis du IKKE får gjort noget ved det. Hvad sker der i dag? Om en måned eller om et år?

Opsummer dine tanker og mærk om det ikke gør en forskel i forhold til din motivation til at komme i gang. Den bedste motivation kan mærkes i maven – enten som boblende glade champagneperler eller som nagende frygt. Frygten skaber tit de bedste resultater…

Uddelegér

Har du mulighed for at uddelegere hele eller dele af en opgave, så gør det! Især de haste-opgaver, der stjæler din tid fra de opgaver, der giver værdi. Du er ikke uundværlig! Så del ud af opgaverne – måske er der nogen omkring dig, der faktisk kan løse dem lige så godt eller måske endda bedre end dig. Resultat: Du får mere tid til det, der er vigtigt.

Hvad venter du på? Mulighederne er uendelige og de ligger lige foran dig. JUST DO IT!!


Anlægsvej 32 . DK-4100 Ringsted . Tlf. +45 3131 8086 . mailping@pernillesogaardpong.com . www.pernillesogaard.com