PernilleSogaard.com

Tilmeld dig nyhedsbrevet

...og få mine 6 bedste tips til, hvordan du tænker ud-af-boksen

Nyheder og updates


Kender du det? Arbejdsdagen nærmer sig sin afslutning, og du sidder og kigger på to-do-listen, der nærmest er lige så jomfruelig, som da du skrev den om morgenen. Her er fem gode råd til at øge din effektivitet og nå mere på jobbet.


Mere effektiv på jobbet? – Ja tak!

Kender du det? Arbejdsdagen nærmer sig sin afslutning, og du sidder og kigger på to-do-listen, der nærmest er lige så jomfruelig, som da du skrev den om morgenen. Ingen eller kun få (nemme) opgaver er løst. Men hvordan kan det være? Du har jo styrtet rundt hele dagen, haft gang i en masse ting og har ekspederet og snakket og hjulpet og løst en masse problemer. Men du har bare ikke nået de vigtigste ting. Og i morgen når du dem heller ikke…(!) med mindre du aktivt beslutter dig for at gøre noget anderledes, end du plejer.

Her er fem gode råd til at øge din effektivitet og nå mere på jobbet.

1. Ha’ en klar plan for din dag. Hver dag, inden du går hjem, bruger du 5 minutter på at tænke over og ikke mindst prioritere de opgaver, du skal lave den efterfølgende dag. Der er to fordele ved den planlægning: 1) Når du ved præcis, hvad du skal arbejde på næste dag, vil du ofte gøre dig nogle tanker om, hvordan du skal gribe opgaven an, i løbet af aftenen - og du har derfor allerede et mentalt forspring, når du starter på den næste morgen. 2) Når du ved præcis hvad du skal lave, når du møder, er det bare at gå i gang.

2. Sæt ambitionsniveauet ned. Hvis du laver to-do-lister, så nøjes med at sætte de 1-2 vigtigste opgaver på listen. Fokuser på kvalitet – værdi – og ikke kvantitet. Start altid ud med den vigtigste opgave og gem de mindre og nemmere opgaver til sidst på dagen. Når du har fået det vigtige fra hånden, har du sjovt nok også meget mere energi til de øvrige opgaver. Vær også realistisk med din tid! På dage med kalenderen booket af møder, får du nok ikke nået så meget andet end møder. OG DET ER OK!

3. Drop alle møderne. Når vi nu taler om møder… det er tit for mange af dem, og udbyttet er for ringe. Møder æder din dag og frarøver dig ofte netop den sammenhængende tid, du har brug for til at gå i kødet på de vigtigste opgaver. Hvis du ikke kan minimere antallet af møder, så sørg for at booke tidsblokke i din kalender, så du får mulighed for at koncentrere dig om dine opgaver.

4. Luk ned for din mail, Facebook, Twitter m.fl. Sæt telefonen på lydløs og drop sms’erne. Du har hørt det 100 gange før... Det er alt for nemt at blive forstyrret, distraheret og fanget af noget mindre relevant. Nøjes med at tjekke mails til frokost og inden du går hjem. Hvis der er noget vigtigt, skal de nok få fat i dig på anden vis – trust me ;) Og hvis mennesker omkring dig har nogle andre forventninger, så meld det ud. Lav autosvar på din mail, og skriv at du kun læser mails to gange om dagen. Fortæl åbent, at det forringer din produktivitet – og vis mig så den chef eller direktør, der ikke forstår. Er du selvstændig behøver du måske ikke melde det så direkte ud – men husk nu, at du ikke behøver være til rådighed 24-7!

5. Skær det unødvendige fra. Når du begynder at fokusere på de vigtigste opgaver og prioriterer tiden til at få dem fra hånden, så vil der være andre opgaver, som bliver skubbet bagud eller simpelthen ikke bliver gjort. I stedet for at stresse over det, så spørg dig selv ”Hvor vigtigt er det her?” ”Hvad ville der ske, hvis jeg helt stoppede med at gøre det?” ”Kan jeg droppe det, uddelegere det eller måske automatisere det?” Tænk lige over det…

 

Anlægsvej 32 . DK-4100 Ringsted . Tlf. +45 3131 8086 . mailping@pernillesogaardpong.com . www.pernillesogaard.com